Financiën

Op sommige momenten in uw leven kunt u behoefte hebben aan hulp om uw financiële administratie op orde te krijgen. Onze begeleiders ondersteunen u hier graag bij, gewoon bij u thuis aan de keukentafel. U maakt samen met onze begeleider een plan van aanpak om orde op zaken te stellen en gaat aan de slag. Heel praktisch en altijd kijkend vanuit uw wensen en mogelijkheden.

Financiën

Wat kan Directzorg u bieden?

We leven steeds meer in een digitale wereld, waarin lokale bankkantoren sluiten en instanties verwachten dat u zelf via internet uw zaken kunt regelen. Soms kunt u dit echter niet meer zelf en heeft u hulp nodig. Uw begeleider van Directzorg helpt u dan graag om uw weg te vinden, om te overleggen, bankzaken door te nemen of de papierwinkel te verwerken. Wij weten als geen ander dat een stabiele financiële situatie voor iedereen belangrijk is, dus ook voor u. Onze begeleiding is gericht op het bieden van praktische hulp en op het samen met u zoeken van (financiële) oplossingen die het meest bij uw situatie passen. Oplossingen die bijdragen aan het vergroten van uw zelfredzaamheid. Of u hulp nu zoekt bij het verwerken van uw post, bij het regelen van zaken via internet of op het gebied van uw inkomsten, uitgaven en schulden. Onze begeleiders kijken niet alleen naar uw hulpvraag. Zij kijken ook altijd naar uw omstandigheden en naar uw persoonlijke wensen en behoeften..

Minstens zo belangrijk vinden wij het echter dat u inzicht krijgt in de herkomst van uw problemen. We zullen u daarom in het begin vooral veel vragen stellen. Gaandeweg helpen we u om weer grip te krijgen op uw financiële situatie. Zodat u weer zo veel als mogelijk is zelf uw financiële en administratieve zaken kunt regelen. Mocht dat nodig zijn, dan helpen we u bij het vinden en inschakelen van de juiste aanvullende, gespecialiseerde, financiële hulp.

Wij kunnen u o.a. begeleiden om:

  • verzekeringen, abonnementen, lidmaatschappen en dergelijke te wijzigen of op te zeggen
  • bankzaken en andere financiële zaken te regelen
  • overzicht te krijgen in uw inkomsten en uitgaven
  • een financiële planning te maken
  • nieuwe, gezonde, gewoonten rondom geld en omgaan met geld aan te leren
  • contact te onderhouden met de belastingdienst en andere instanties
  • zaken te regelen rondom werk, uitkering of pensioen
  • betalingsregelingen te treffen
  • schuldhulpverlening op te starten.

Bij alles wat we doen, gaan we uit van uw mogelijkheden, wensen en talenten. Wij geloven er namelijk in dat u graag zelf de regie in handen heeft. En dat u het liefst zo veel mogelijk zelf wilt doen.

“Onze begeleiders helpen u om uw financiële situatie gezond te maken en te houden.”

Wat zijn de kosten van begeleiding?

Begeleiding valt voor de meeste mensen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Een indicatie hiervoor kunt u aanvragen bij het Wmo loket van uw gemeente. Gemeenten mogen een eigen bijdrage vragen voor de Wmo-ondersteuning die zij inwoners thuis bieden. Vanaf 2020 betaalt u voor de meeste Wmo-hulp een eigen bijdrage van maximaal € 19,- per maand.

Heeft u al een Wlz-indicatie? Dan valt onze begeleiding onder de Wet langdurige zorg (Wlz). U kunt in dat geval begeleiding aanvragen via het CIZ (Centrum indicatiestelling zorg). Ook voor deze begeleiding betaalt u een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage wordt berekend en geïnd door het CAK.

No items found.

Downloads

No items found.

Veelgestelde vragen